Friday, 8 August 2014

Rafiiq & pelampung kesayangannya

Smlm juga Lin upload video rafiiq mandi kolam di Kondo Rayaria, Ipoh.. seronok betul tgk dia tepu2 air.. rafiiq mmg suka main air, suka mandi.. tau aje klu waktu mandi terus duk bawah paip tunggu air keluar.. bila dh siap mandi, siap nangis2 x nk kuar.. ngamuk2 org lapkan badan dia n pakaikan baju..huhu.. rafiiq rafiiq... ayahnya pandai berenang since kecik, maybe dr situ la kot datang minatnya.. tambah suka la rafiiq bila abi nya belikan pelampung.. Lin ckp klu nmpk pelampung, pandai dia tersengihhh jerr..

video



video

Album Kahwin yg dinantikan

Smlm Lin bgtau album kawen Atie yg Ayah Andak duk buat since 2008 akhirnya dh siap .. ada 2 album katanya, cantik & berat sbb covernya glass.. hee.. ini gmbr yg Lin wasap.. dia ckp nanti Abag & Ummi balik Darul Hana mereka akan bawa.. wah, x sabarnya.. lagi2 bila Lin post video Rafiiq wat demo lak belek2 album aku.. walaupun selepas 6 tahun dr tarikh aku kawen, penantian berbaloi bila tgk album yg lawa ni..





video

Lin duk Ipoh few days.. sblm balik semula ke Bangi, Abah, Ummi, Lin, & Nir kuar makan kt Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung, Ipoh..


Thursday, 7 August 2014

Anak2 Sedaraku yg Genius :)

Rindu kt anak2 sedara lagi2 x dpt jumpa time raya sbb beraya di Muar tahun ni.. 4/8 ritu whatsapp wat hal kene format la abes sume conversation sblm ni hilang .. sayang gile esp conversation dgn customers & gmbr2 dlm group Usrah Daarul Hana'..

Bila dpt tahu Muhsin & Rafiiq demam, aku minta Acik forwardkan semula gmbr2 diorg yg pernah aku post dlm wasap lepas .. aku suka gmbr budak bertiga ni pakai spectacles.. genius sgtt... Aamiin..


Hana

 

Muhsin

Rafiiq




Ayoh Yie & Zubir Kemalangan

Semalam Atie & hubby melawat Ayah Yie yg kemalangan di Baung, x jauh dr rumahnya di Landak semasa dlm perjalanan menghantar anak sulungnya nya yg kami panggil 'Ah' ke sekolah di Chempaka. Pagi smlm Atie rupa2nya ada melalui jalan yg bertentangan dgn tempat kejadian semasa on the way ke tmpt kerja.. mmg perasan ada kereta besar sdg di'tow' di jln seberang.. tp x leh nk slow kt situ sbb jln besar so atie terus je ke tmpt kerja.. jam 2 ptg tu Abg call suh gi tgk2kan Ayoh Yie di Landak yg dekat ngn ofis atie, accident katanya & dh balik rumah.. atie terus terfikir mungkin kereta yg atie nampak pagi tu kete Ayah Yie.. tp atie x sempat nk ke rumahnya sbb ada meeting jam 2pm tu.. so atie decide nk ziarah lps balik keje. Alhamdulillah Ayah Yie & Ah selamat cuma ada rasa sakit2 badan..

Ni gmbr2 kemalangan...




Sampai ofis pagi semalam, dpt berita gak abg Zubir, pemandu ofis juga kemalangan.. i wonder adakah accident yg atie tgk pagi td tu involve dia.. tgk2 tghr abg Zubir dtg ke pejabat dgn luka yg masih fresh tapi dh dicuci di klinik pagi tu.. datang utk hantar MC katanya.. fuh, sanggup tu dtg ofis dgn kepala berdarah mcm tu.. katanya pagi tu dia br lps hntr anaknya ke sekolah bawak motor chopper.. mmg pagi smlm hujan rintik2 so jalan agak slippery.. masa nk masuk selekoh rumahnya, motor tu terbalik ke sisi jalan, mungkin sbb jalan licin la kot.. dia x sempat nk menahan motor tu dr terus jatuh, itu yg kulit kepala dia terseret sikit kene jalan tar.. dua2 belah sisi kepala lak tu luka...huhu





Wednesday, 6 August 2014

Musim Demam

Hari ni Acik wasap gmbr Muhsin demam.. sian sungguh..


Ayah Teh nye pun bagitau yg dia mcm ada simptom nk demam..
Nabil yg dh kebah dr denggi bln puasa & raya baru ni pun terasa panas badan semula..
Atie yg dh batuk2 & demam since minggu terakhir Ramadhan pun masih batuk sampai terjangkit kt kawan ofis sebilik.. bersahut2an la kami berbalas batuk..uhuk uhuk
Munir pun bgtau yg Rafiiq demam gak tp still steady duk main..

ini rafiiq yg katanya demam tp gaya mcm x .. steady sungguh